Voltaren Patch 140mg Pleister 5

Geneesmiddel
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Voltaren Patch is een geneesmiddel dat pijn verlicht. Het behoort tot een groep geneesmiddelen, die niet-steroïdale ontstekingsremmende middelen worden genoemd (NSAID's).Voltaren Patch wordt gebruikt voor de lokale symptomatische kortetermijnbehandeling van pijn als gevolg van een acute verrekking, verstuiking of kneuzingen van de armen of de benen als gevolg van blessures, bijv. sportblessures, bij adolescenten vanaf 16 jaar en volwassenen. Wordt uw klacht na 7 dagen niet minder of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

Gebruik

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. De aanbevolen dosering is één pleister tweemaal per dag.Leg één pleister op de pijnlijke zone tweemaal per dag, 's morgens en 's avonds. De maximale totale dagdosis is 2 pleisters, ook al moet er meer dan één pijnlijke zone worden behandeld. Behandel maar één pijnlijke zone per keer.Gebruik bij kinderen en jongeren tot 18 jaar: Voltaren Patch wordt niet toegestaan voor gebruik bij kinderen en adolescenten jonger dan 16 jaar. Er zijn onvoldoende gegevens beschikbaar omtrent de veiligheid en werkzaamheid bij kinderen en adolescenten jonger dan 16 jaar. Bij adolescenten van 16 jaar en ouder, indien de klachten niet verminderen na 7 dagen of zelfs verergeren, wordt het kind / zijn ouders geadviseerd een arts te raadplegen. Wijze van toediening: Uitsluitend voor gebruik op de huid (cutaan gebruik). Gebruiksaanwijzing: Scheur de envelop met de medicinale pleister in op de inkeping open en verwijder de pleister. Om de pleister aan te brengen: Verwijder één van de twee beschermende films, breng aan op de te behandelen zone en verwijder de andere beschermende film. Oefen met uw handpalmen lichte druk uit tot de pleister volledig aan de huid kleeft. Om de pleister te verwijderen: Bevochtig de pleister met water, trek een hoek van de pleister los en trek hem dan voorzichtig van de huid af. Om resten van het product te verwijderen, wast u het aangetaste gebied voorzichtig met water, waarbij u de zone afwrijft met uw vingers (cirkelvormige bewegingen). Zo nodig kan de pleister op zijn plaats worden gehouden met een netverband. Gebruik de pleister alleen op intacte, niet-zieke huid. Gebruik de pleister niet samen met een luchtdicht (occlusief) verband. Draag hem niet als u een bad of een douche neemt. U mag de pleister niet in stukken verdelen.Gebruiksduur: Gebruik Voltaren Patch niet langer dan 7 dagen. Indien de klachten niet verminderen na 7 dagen of zelfs verergeren, wordt geadviseerd een arts te raadplegen. Als u de indruk hebt dat het effect van Voltaren Patch te sterk of te zwak is, spreek erover met uw arts of apotheker..

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is natriumdiclofenac.Elke pleister bevat 140 mg natriumdiclofenac.De andere stoffen in dit middel zijn:-Steunlaag: Polyester niet-geweven stof-Kleeflaag: Basisch gebutyleerd metacrylaatcopolymeer, Copolymeeracrylaatvinylacetaat, PEG-12-stearaat, Sorbitanoleaat-Liner: Monosiliconegecoat papier

Indicatie

Voltaren Patch is een geneesmiddel dat pijn verlicht. Het behoort tot een groep geneesmiddelen, die niet-steroïdale ontstekingsremmende middelen worden genoemd (NSAID's).Voltaren Patch wordt gebruikt voor de lokale symptomatische kortetermijnbehandeling van pijn als gevolg van een acute verrekking, verstuiking of kneuzingen van de armen of de benen als gevolg van blessures, bijv. sportblessures, bij adolescenten vanaf 16 jaar en volwassenen.Wordt uw klacht na 7 dagen niet minder of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

Gegevens
CNK3624459
FabrikantenHaleon
MerkenVoltaren
Breedte152 mm
Lengte183 mm
Diepte22 mm
Bijsluiter