Mepilex Xt 10x20cm 5

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Mepilex® XT schuimverband is ontwikkeld voor matig exsuderende wonden. Het kan meer vloeistof verwerken 1 2 en absorbeert vloeistof sneller dan andere schuimverbanden 3 2 . Het is conform en veelzijdig - u kunt het gebruiken voor de behandeling van wonden met normaal en viskeus vocht, tijdens alle genezingsstadia van exsuderende wonden. Mepilex XT is voorzien van onze Safetac® wondcontactlaag. Van verbanden met Safetac® is klinisch bewezen dat ze de wond en de huid minder beschadigen bij verwijdering 4 5 6 . Door het afdichten van de wondranden helpen ze maceratie te voorkomen 7 . Met minder schade aan de wond en de huid is er minder pijn bij verbandwissels 8 9 10 11 12 13 .Verwerkt meer vloeistof dan andere schuimverbanden 1 2 Absorbeert vloeistof sneller dan andere schuimverbanden 3 2 Geschikt voor licht en hoog viskeuze vloeistoffen 14 - dus bruikbaar in elk genezingsstadium van exsuderende wonden 12 Geschikt voor langere draagtijden, waardoor minder verbandwissels nodig zijn. Dit leidt tot betere therapietrouw en lagere algemene zorgkosten 14 12

Gegevens
CNK3319225
FabrikantenMolnlycke Healthcare
MerkenMepilex
Breedte167 mm
Lengte288 mm
Diepte45 mm