Vitamine B12 1000mcg Methylcobalamine Zuigtabl 100

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

B12 is net als foliumzuur een cofactor voor de vorming van hemoglobine en speelt dus een belangrijke rol bij de synthese van de rode bloedcellen (bloedopbouw). Daarnaast heeft B12 ook een belangrijke rol bij de aanmaak van energie uit vetten en proteïnen. Het grote voordeel is dat we onze B12 aanbieden in zijn actieve vorm: methylcobalamine. Cyanocobalamine (de niet actieve vorm van B12) moet in het lichaam eerst nog omgezet worden in zijn actieve vorm. Bij heel wat personen (veelal bij ouderen) gebeurt deze omzetting zeer moeilijk. Een goede werking van de maag, pancreas en dunne darm zijn noodzakelijk voor een goede opname. Belangrijk: personen die maagzuurremmers nemen hebben veelal een tekort aan vitamine B12. Deze medicatie zorgt voor een remming van de opname van Vitamine B12.

Gebruik

1 zuigtablet per dag, onder de tong laten smelten, of zoals voorgeschreven.

Samenstelling

Samenstelling per subliguale zuigtablet:

Vitamine B12 (methylcobalamine) 1000 mcg (40000% ADH)

Mannitol (zoetstof), Xylitol (zoetstof), Magnesiumstearaat (antiklontermiddel), Natuurlijk kersenaroma concentraat (smaakstof), Citroenzuur (antioxidant).

Indicatie

Psychologisch systeem - Zenuwstelsel - Immuunsysteem - Rode bloedcellen - Vermoeidheid

Gegevens
CNK3444387
FabrikantenDeba Pharma
MerkenDeba Pharma
Breedte55 mm
Lengte52 mm
Diepte60 mm
Hoeveelheid verpakking100