Sildenafil Sandoz 100mg Pi Pharma Comp 24 Pip

Op voorschrift
Niet op voorraad
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Neem dit geneesmiddel altijd in precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. De aanbevolen startdosering is 50 mg.

U mag Sildenafil Sandoz niet meer dan eenmaal per dag innemen.

Indicatie

Sildenafil Sandoz bevat de werkzame stof sildenafil die behoort tot een groep geneesmiddelen, type 5- fosfodiësteraseremmers genaamd. Het werkt door de bloedvaten in uw penis te ontspannen zodat er bloed in uw penis kan stromen als u seksueel opgewonden raakt. Sildenafil Sandoz zal u alleen helpen een erectie te krijgen als u seksueel geprikkeld bent.

Sildenafil Sandoz is een behandeling voor volwassen mannen met erectiestoornissen, soms impotentie genaamd. Dat is als de penis niet voldoende hard kan worden of blijven voor seksuele activiteit.

Contra indicatie
  • als u allergisch bent voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.

  • - als u geneesmiddelen inneemt die nitraten worden genoemd, omdat de combinatie kan leiden tot een gevaarlijke daling van uw bloeddruk. Vertel uw arts als u een van die geneesmiddelen inneemt die vaak worden gegeven om angina pectoris (of "pijn in de borstkas") te verlichten. Als u niet zeker bent, vraag dan uw arts of apotheker.

  • - als u geneesmiddelen gebruikt die stikstofoxidedonoren worden genoemd, zoals amylnitriet ("poppers") omdat de combinatie ook kan leiden tot een gevaarlijke daling van uw bloeddruk.

  • - als u riociguat neemt. Dit geneesmiddel wordt gebruikt om pulmonale arteriële hypertensie (dit is hoge bloeddruk in de longen) en chronische trombo-embolische pulmonale hypertensie (dit is hoge bloeddruk in de longen als gevolg van bloedstolsels) te behandelen. PDE5-remmers, zoals Sildenafil Sandoz, bleken het bloeddrukverlagend effect van dit geneesmiddel te verhogen. Als u riociguat gebruikt of hier niet zeker van bent, neem dan contact op met uw arts.

  • - als u een ernstig hart- of leverprobleem heeft.

  • - als u onlangs een hersenberoerte of hartaanval heeft gehad of als u een lage bloeddruk heeft.

  • - als u bepaalde zeldzame erfelijke oogziekten heeft (zoals retinitis pigmentosa).

- als u ooit gezichtsverlies heeft vertoond door niet door atheromatose veroorzaakte voorste ischemische optische neuropathie (NAION).

Gegevens
CNK3668233
FabrikantenPi Pharma
MerkenSandoz
Breedte48 mm
Lengte108 mm
Diepte43 mm