Orylmyte 300ir Comp Sublinguaal 30

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

De behandeling bestaat uit een startfase en vervolgens moet de dosis verhoogd worden tot eenonderhoudsdosis van 300 IR is bereikt. De IR (reactiviteitsindex) geeft de activiteit aan.

OnderhoudsbehandelingDe dosis is 300 IR (één tablet) per dag.

De dosering bij jongeren is dezelfde als bij volwassenen.Neem ORYLMYTE als volgt:

 1. Verwijder één tablet van de verpakking door de tablet door de folie te drukken.
 2. Neem de tablet overdag in, in een lege mond.
 3. Plaats en houd de tablet onder de tong tot deze volledig is opgelost. Slik vervolgens de rest in.
 4. Eet of drink niets gedurende 5 minuten.
 5. Was uw handen nadat u de tablet in uw handen heeft gehad
Samenstelling
 • De werkzame stof in dit middel is een gestandaardiseerd allergeenextract (bestanddeel) van de huisstofmijten Dermatophagoides pteronyssinus en Dermatophagoides farinae. Eén tablet voor sublinguaal gebruik bevat 300 IR.
 • De IR (Index van Reactiviteit) drukt de activiteit uit.
 • De andere stoffen in dit middel zijn silica (colloïdaal watervrij), natriumcroscarmellose,lactosemonohydraat, magnesiumstearaat, mannitol (E 421) en microkristallijncellulose.
Indicatie

ORYLMYTE bevat allergeenextracten (bestanddelen) van huisstofmijten.

ORYLMYTE wordt gebruikt voor de behandeling van allergische rhinitis (ontsteking van hetslijmvlies van de neus) bij jongeren (12 - 17 jaar) en volwassenen. De werking van ORYLMYTE isgebaseerd op het verhogen van de immunologische tolerantie voor (het vermogen van uw lichaam weerstand te bieden) huisstofmijten. Na 3 maanden van behandeling kunt u verbetering verwachten.

Voor de start van de behandeling zal de arts een diagnose stellen omtrent uw allergie door eenhuidpriktest uit te voeren en/of een bloedmonster af te nemen.

De eerste dosis van ORYLMYTE moet onder medisch toezicht worden ingenomen. U moet tenminste een halfuur onder medisch toezicht blijven nadat u de eerste dosis heeft ingenomen. Dit is een voorzorgsmaatregel om te zien hoe gevoelig u bent voor het medicijn. Het geeft u ook de kans om mogelijke bijwerkingen te bespreken met uw arts.

ORYLMYTE wordt voorgeschreven door artsen die ervaring hebben met het behandelen vanallergische aandoeningen.

Contra indicatie
 • U bent allergisch voor een van de stoffen in dit medicijn.
 • U leidt aan ernstige en/of instabiele astma of u heeft in de afgelopen 3 maanden een ernstigeastma-exacerbatie meegemaakt.
 • Uw FEV1 kleiner dan 80% is, vastgesteld door uw arts.
 • U heeft een ziekte van het immuunsysteem, u gebruikt geneesmiddelen die het immuunsysteem onderdrukken of u heeft kanker.
 • U heeft zweertjes of ontstekingen in uw mond. Uw arts kan u aanraden om de start van debehandeling uit te stellen of om te stoppen met de behandeling tot uw mond genezen is.
 • Behandeling met ORYLMYTE mag niet worden gestart als u zwanger bent.
Details
CNK4409546
FabrikantenStallergenes Belgium
Bijsluiter